Etusivu » Palvelut » Asfalttityöt

Asfalttityöt

Pikimmiten pikeä – aina pienistä suurimpiin tarpeisiin. Jätä soittopyyntö, niin palaamme asiaan pikimmiten!

  Tarjoamme asfalttityöt monipuolisesti

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Pirkkalan oman kylän asfalttifirma ja sen ammattitaitoiset pojat tekivät asfaltinpaikkaukset sekä halkeamien tiivistykset huoltoaseman pihaan, vielä kun yksi kohta oli jäänyt huomaamatta jo tehdyn työn jälkeen tuli Asfalttikorjaus senkin paikkaamaan pikaisella aikataululla.

  "Saatiin siistit paikkaukset Nesteelle. Seuraavaksi tilaankin mökin pihan asfaltoinnin Suomen Asfalttikorjaukselta."

  Ahti Juusela, Pirkkala

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Aaltonen jäi pelastuslaitokselta eläkepäiville ja päättikin sen kunniaksi päällystää kotipihansa asfaltilla. Päällystystöitä sivusta seuranneena työhön tyytyväinen Aaro jättikin pienen kiitoslahjan työryhmälle odottamaan kauden loppua. Suomen Asfalttikorjaus kiittää ja toivottaa kaikkea hyvää eläkepäiville!

  ”Ammattimaisesti ja nopeasti saatiin piha siistiksi ja toimivaksi, lisäksi työryhmän miehet huomioivat myös pihan pienet yksityiskohdat”.

  Aaro Aaltonen, Mänttä-Vilppula

  Asfaltti on takuuvarma kestopäällyste

  Alla vastauksiamme asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin

  Miten asfaltointi tehdään käytännössä?

  Asfalttitöistä yleisesti

  Asfalttöitä varten tehdään päällystettävän alueen alle aina ensin kantava pohja, koska asfaltti ei itsessään muodosta kantavaa pohjaa. Jos pohjatyötä ei tehdä kunnolla, saattaa asfaltin pinta painua alas kuorma-auton tai henkilöauton renkaan alla.

  Pohjatöiden jälkeen asfaltti levitetään aina mahdollisimman tasapaksuna kerroksena alueelle. Yleisimmin käytetty asfaltin paksuus kerrostalojen, rivitalojen ja omakotitalojen pihalla on 4-5cm. Mikäli asfaltin kerrospaksuus on 4cm, asfalttia menee 100kg/m, kerrospaksuuden ollessa 5cm asfalttimassaa kuluu neliölle 125kg. Jollain alueilla, missä on paljon esim. raskasta liikennettä voidaan tehdä ensin pohja-asfaltointi, minkä päälle tehdään pinta-asfaltointi, näissä kohteissa siis on tuplakerros asfalttia mikä kestää kovaakin ja raskasta kulutusta.

  Alta pääset lukemaan lisätietoja asfalttitöistä.

  Tarkempi kuvaus asfalttitöistä

  Pihaa tai tietä asfaltoidessa hyvin tehty pohja on kaiken a ja o! Pohjatöiden laajuus riippuu asfaltoitavasta alueesta. Omakotitontilla syvyyden tarve on yleisesti pienempi kuin esimerkiksi järeämmälle kalustolle, kuten rekoille, tarkoitetulla parkkipaikalla. Lisäksi Suomessa pohjatöiden suunnittelussa ja toteutukssa on otettava huomioon routa, joka vahingoittaa maata.

  Pohjatöissä muotoilemme ja tiivistämme piha-alueen murskepohjan huomioiden pihan kaadot, että vedet saadaan kulkeutumaan oikeisiin paikkoihin. Asfaltointiin kuuluu aina 0-5cm tasausmurske millä viimeistelemme pohjan.

  Mikäli kohteessa ei ole valmiiksi kantavaa kiviaineskerrosta, teemme massanvaihdon  jonka aloitamme poistamalla pintamaata riittävän syvältä. Pintamaan poistamisen syvyys riippuu alueesta ja maaperästä, jolle asfaltointityö on tarkoitus tehdä. 

  Seuraavaksi kaivetun alueen pohjalle asennamme suodatinkankaan joka eristää maa-ainekset, tämän päälle tulee karkeampi kalliomurske kantavaksi kerrokseksi ja pintaan vielä hienompi kalliomurske jolla muotoilemme pohjan, pohjan tiivistys on tärkeää, ettei se pääse painumaan asfaltoinnin jälkeen jolloin asfalttiin tulee vaurioita.

  Miten asfalttipäällyste levitetään?

  Asfalttipäällysteen levitys on huolellisuutta vaativa osuus, jotta lopputuloksesta saadaan hyvä. Asfalttikorjauksen hoitaa asfaltin levityksen vuosien saatossa varttuneella kokemuksella, henkilöstöllä on vuosikymmenien kokemus erilaisista asfalttitöistä!

  Ennen asfalttimassan levitystä muotoilemme pohjatöissä tehdyn alustan. Muotoilun jälkeen alusta tiivistetään, jonka jälkeen asfalttimassa levitetään sen päälle. Suuret alueet levitetään asfalttilevittimellä, mutta paikkoihin missä kone ei mahdu työskentelemään tai sitä ei kannata käyttää, tehdään levitystyö käsin. Asfaltti on valmis käytettäväksi päällysteen jäähdyttyä.

  Mitä asfalttitöitä teemme?

  Pihojen ja teiden asfaltointejen lisäksi hoidamme asfaltinpaikkaus- ja korjaustyöt, eli työt mistä kaikki lähti yrityksen alkuajoilta jonne myös nimemme ”Suomen Asfalttikorjaus Oy” juontuu. Teemme myös asfalttilistoja- ja kouruja kuten asfalttiholkkalistoja, asfalttireunalistoja, sadevesikouruja sekä asfalttiluiskia ja käytännössä kaikkea muuta asfalttityötä mitä vain mieleen tulee. Olemmekin Suomen johtava pienten asfalttitöiden ammattilainen ja meillä on huippukalustoa etenkin pieniin- ja keskisuuriin asfalttitöihin. Ammattitaidostamme kertoo esimerkiksi se, että suuret valtakunnalliset toimijat käyttävät meitä alihankkijoina omiin projekteihinsa, kuten esimerkiksi paikkaustöihin sekä raitioteiden kiskojen välejen asfaltointeihin, sillä meillä on siihen soveltuva pieni asfalttilevittäjä, joita ei muutamaa enempää Suomesta löydy! 

  Kuinka monta työmiestä asfalttityöt vaativat?

  Suoritettaviin töihin tarvittava työntekijöiden lukumäärä riippuu kohteen koosta, työtehtävästä ja työmäärästä. Tavallisesti tekemämme kohteet vaativat 3-6 työntekijää.

  Sisältyvätkö matkustuskustannukset hintaan?

  Tarjousliitteellä on eriteltynä kaluston siirtomaksu, tämä riippuu kohteeseen tarvittavan kaluston ja henkilöstön määrästä.

  Mikäli asfalttitöitä tehdessä sattuisi vahinko, kuka sen korvaisi?

  Me olemme vastuussa kaikista työmaidemme aikana aiheuttamistamme vahingoista. Vahinkoja tapahtuu todella harvoin ja meiltä löytyy niiden varalle tarpeelliset vakuutukset.

  Voiko pihan asfaltin poistaa tarvittaessa?

  Asfaltti voidaan poistaa joko käsin, kuormaajalla tai kaivinkoneella. Teemme yleisesti asfaltin poistamisen bobcat-kuormaajalla tai kaivinkoneella, mutta joissain kohteissa   poisto tehdään jyrsimällä. Tapaan vaikuttaa työmaan laajuus, sekä asfaltin paksuus ja mitä poistamisen jälkeen alueelle on suunniteltu tehtävän.

  Asfaltin poistaminen aloitetaan sahaamalla asfalttisahalla haluttu poistettava alue, jonka jälkeen se kuoritaan pois kuormaajalla tai kaivinkoneella. Asfaltinpalat nostetaan kuorma-auton lavalle. Viimeisenä asfaltti kuljetetaan asfalttiasemalle, joka ottaa käytetyn asfaltin vastaan, rouhii sen ja sekoittaa uuden massan joukkoon. Näin saadaan ilmastoystävällisempää massaa.

  Voiko asfalttityöt tehdä itse?

  Emme suosittele asfalttitöiden tekemistä itse, sillä laadukkaseen lopputulokseen tarvitaan asianmukaiset työvälineet, lisäksi asfalttimassan saatavuus on vaikeaa. Pahimmassa tapauksessa pieleen mennyt asfalttipinta joudutaan poistamaan ja koko työ tekemään uudestaan, näin ollen kustannukset nousevat.

  Miten asfalttia huolletaan ja sen kuntoa ylläpidetään?

  Asfaltin elinikä on 10-40 vuotta riippuen siihen kohdistuvasta kulutuksesta, myös suomen talvi lyhentää päällysteen ikää. Päällysteen kunnosta huolehtiminen lisää sen käyttöikää. Tämän vuoksi jokaisen asfaltoidun kohteen omistajan tai kunnossapidosta vastaavan henkilön tulisi tehdä vuosittain asfalttipäällysteen kuntotarkastus.

  Olemme kirjoittaneet aiheesta kattavan blogikirjoituksen, jonka pääset lukemaan täältä.

  Milloin asfalttityöt ovat ajankohtaiset?

  Kannattaako hankkia asfaltti kotipihaan?

  Asfaltti on oivallinen valinta myös omakotitalon tai muun asuinkiinteistön pihaan. Se on kertainvestointi, joka laadukkaasti tehtynä maksaa itsensä takaisin helppohoitoisuutena, pitkäikäisyytenä ja kiinteistön arvonnousuna. Jos olet harkinnut kotipihan asfaltointia, tutustu omakotiasiakkaidemme kokemuksiin ja kysy lisää tai pyydä tarjous!

  Mistä tietää, että asfaltti pitää uusia?

  Kuten sanottu, asfaltti on pitkäikäinen päällyste, mutta joskus sekin pitää uusia. Tässä vaiheessa kannattaa miettiä, että riittääkö kohteeseen asfaltinpaikkaus- ja korjaustyöt vai tehdäänkö asfaltointi kokonaan uudelleen.

  Mikäli asfaltointi tehdään uudelleen, voi sen joissain tapauksissa tehdä vanhan asfaltin päälle, vaihtoehtoisesti vanha asfaltti poistetaan ja tarvittaessa tehdään pohjatöitä uudelleen ennen uuden asfaltin levitystä.

  Mitä pitää ottaa huomioon asfalttiurakoitsijaa valitessa?

  Asfalttiyritystä valitessa kannattaa tutustua ensin firman referensseihin. Kun valitset kokeneen yrityksen, joka esittelee työnsä jälkeä ammattiylpeydellä, tiedät, että kyseessä on laadukas toimija. Suomen Asfalttikorjaus tekee yli 200 kohdetta vuodessa. Tutustu meidän tekemiin kohteisiin referenssisivulla!

  Kuinka paljon asfalttityöt maksavat?

  Asfalttitöiden hinnoittelu ja asfaltin neliöhinta

  Asfalttitöiden hinnoitellaan jokaisen kohteen koon ja tarpeen mukaan erikseen. Hinnoittelua varten tarvitsemme mm. asfaltoitavan alueen pinta-alan.

  Saat työlle aina kokonaishinta-arvion, joka sisältää sopimuksessa sovitut työt.

  Varsinkin kotipihan asfaltointia suunnittelevalle asfalttiurakan hinta on epäilemättä tärkeä valintakriteeri. Asfaltoinnin hintaa ei voi määritellä yleisluontoisesti, sillä jokainen projekti on uniikki. Meiltä saat nopeasti kilpailukykyisen tarjouksen, ja pysymme tarkasti budjetissa.

  Asfalttitöiden tarkan hinnan saat kysymällä tarjouksen.

  Omakotitalot ja asuintalot

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella tai kokeilla hintalaskuriamme.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Isännöitsijät ja taloyhtiöt

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella tai kokeilla hintalaskuriamme.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Liikekiinteistöt ja yritysasiakkaat

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella tai kokeilla hintalaskuriamme.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Saako asfaltoinnista kotitalousvähennystä?

  Asfalttityöt kuuluvat luonnollisesti kotitalousvähennyksen piiriin silloin, kun asiakkaana on kotitalous. Se tarkoittaa sitä, että tehdyn urakan työn osuudesta voidaan vähentää 40 % verotuksessa. Maksimisumma on 2 250 euroa henkilöltä ja omavastuu 100 euroa.

  Miten löydän yrityksen, joka tekee laadukasta ja luotettavaa jälkeä?

  Suomen Asfalttikorjaus tekee kaikki työt 100% laatutakuulla

  Työntekijöistämme kaikki ovat asianmukaisesti koulutettuja sekä ammattitaitoisia suomalaisia. Annamme tekemälle työllemme aina 100% laatutakuun.

  Jos ette ole tyytyväinen tekemäämme työn jälkeen, teemme veloituksetta tarvittavat korjaustyöt, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

  Kotitalousvähennys asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä

  Kotitalousvähennystä voi hakea kaikista asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä.

  Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen voi hakea 2250 euroon asti henkeä kohden ja 4500 euroon asti saman talouden jakavia puolisoita kohden.

  Kotitalousvähennyksenä pystyt vähentämään 40 % työn hinnasta. Autamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Miksi valita Suomen Asfalttikorjaus Oy?

  Asfaltti on meidän valtti!

  Asfaltti on hyvin kestävä materiaali pinnoittamaan alueita, joista halutaan helppohoitoisia ja pitkäikäisiä. Asfaltti kestää hyvin kovempaakin kulutusta, mutta soveltuu erinomaisesti myös piha-alueiden päällystämiseen asutusalueilla, kuten omakoti- ja rivitalojen pihoilla.

  Asfaltti kestää sekä mekaanista että kemiallista kulutusta. Se kestää lieviä happoja ja emäksiä sekä kumirenkaiden kulutusta. Nastarenkaiden ja haasteellisten sääolojen yhteisvaikutus edesauttaa asfaltin kulumista, mutta piha-alueilla ja parkkipaikoilla tällainen kulutus on vähäisempää ajonopeuksien ja liikennemäärien ollessa maltillisia.

  Asfalttitöiden kulmakivenä toimivat hyvin tehdyt pohjatyöt, joilla on valtava vaikutus lopputulokseen. Jokaisella pohjatyökerroksella on oma tärkeä merkityksensä pinnoitteelle. Me Suomen Asfalttikorjauksella hoidamme pohjatyöt laadukkaasti niin, että lopputuloksena saadaan kaunista ja tasaista asfalttipintaa. Tutustu referensseihimme ja kysy lisää tai pyydä tarjous!

  Asfalttityöt kokemuksella

  Alkavatko pihan asfalttityöt tulemaan ajankohtaiseksi? Laadukkaasti asfaltoitu piha parantaa kiinteistösi arvoa ja lisää käyttömukavuutta.

  Jätä soittopyyntö