Etusivu » Palvelut » Bitumityöt

Bitumityöt

Bitumi on erinomainen eriste! Suomen Asfalttikorjaukselta bitumiurakat ammattitaidolla.

  Meidän kautta laadukkaasti tehdyt bitumityöt

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Pirkkalan oman kylän asfalttifirma ja sen ammattitaitoiset pojat tekivät asfaltinpaikkaukset sekä halkeamien tiivistykset huoltoaseman pihaan, vielä kun yksi kohta oli jäänyt huomaamatta jo tehdyn työn jälkeen tuli Asfalttikorjaus senkin paikkaamaan pikaisella aikataululla.

  "Saatiin siistit paikkaukset Nesteelle. Seuraavaksi tilaankin mökin pihan asfaltoinnin Suomen Asfalttikorjaukselta."

  Ahti Juusela, Pirkkala

  Kokemuksia Suomen Asfalttikorjauksesta

  Aaltonen jäi pelastuslaitokselta eläkepäiville ja päättikin sen kunniaksi päällystää kotipihansa asfaltilla. Päällystystöitä sivusta seuranneena työhön tyytyväinen Aaro jättikin pienen kiitoslahjan työryhmälle odottamaan kauden loppua. Suomen Asfalttikorjaus kiittää ja toivottaa kaikkea hyvää eläkepäiville!

  ”Ammattimaisesti ja nopeasti saatiin piha siistiksi ja toimivaksi, lisäksi työryhmän miehet huomioivat myös pihan pienet yksityiskohdat”.

  Aaro Aaltonen, Mänttä-Vilppula

  Bitumi on monipuolinen sideaine

  Alla vastauksiamme asiakkaiden yleisimpiin kysymyksiin

  Miten bitumityöt tehdään käytännössä?

  Bitumitöistä yleisesti

  Bitumi on ominaisuuksiltaan monipuolinen runkoaine. Se koostuu raskaista hiilivedyistä, joihin on puolestaan sitoutunut muun muassa rikkiä, typpeä ja nikkeliä. Bitumia esiintyy luonnossa hiekanjyviin sitoutuneena hiekkaöljynä ja sitä muodostuu niin ikään maaöljyn tislausprosessissa.

  Bitumia käytetään mm. asfaltin halkeamien paikkauksessa muun muassa sen sitkeiden ominaisuuksian vuoksi, jotka tekevät siitä loistavan paikka-aineen.

  Tarkempi kuvaus bitumitöistä

  Bitumilla on monia käyttökohteita, joista yleisin on epäilemättä jokapäiväinen alustamme – asfaltti. Bitumia on monessa muodossa ja eri laatuisina.

  Se on myös omiaan runkoaineena erilaisissa tiivisteissä ja saumauksissa, sillä bitumissa on mainiot ominaisuudet vedeneristykseen. Suomen Asfalttikorjaus tekee laadulla ja ammattitaidolla kaikenlaiset bitumityöt. Näistä esimerkkinä asfalttihalkeamien tiivistyksen ja reunakivien asennukset.

  Asfalttihalkeamien tiivistäminen

  Bitumi on on pää raaka-aine asfalttia tehdessä ja näin ollen myös asfalttihalkeamien paikkaamisessa. Kun halutaan korjata asfalttipintaa niin, ettei halkeamista lähde purkautumaan suurempia reikiä eikä asfaltin alle pääse vettä vaurioittamaan pohjarakennetta, on kumibitumi oikea aine sen tekemiseen.

  Reunakivien asennus

  Reunakivet voidaan kiinnittää asfalttiin hyvin kiinni pysyvällä sitkeällä bitumilla, sen sijaan että ne upotettaisiin maahan. Suomen Asfalttikorjauksella käytämme bitumiliimanauhaa tai reunakiviä missä on valmiina bituminauha, Nämä poltamme kiinni asfalttiin. Näin saamme tiiviisti kiinnitetyt reunakivet.

  Mihin muuhun bitumi soveltuu?

  Bitumin ominaisuudet sopivat mainiosti esimerkiksi sokkelin vedeneristykseen, jolloin eristys tehdään bitumiholkkalistalla. Eristys tehdään maan ja talon kivijalan väliselle alueelle.

  Bitumia eli pikeä voidaan käyttää moneen, jonka vuoksi kannattaa kysyä rohkeasti meiltä ratkaisua.

  Kuinka monta työmiestä bitumityöt vaativat?

  Suoritettaviin töihin tarvittava työntekijöiden lukumäärä riippuu kohteen koosta, työtehtävästä ja työmäärästä. Tavallisesti tekemämme kohteet vaativat 2-3 työntekijää.

  Sisältyvätkö matkustuskustannukset hintaan?

  Tarjousliitteellä on eriteltynä kaluston siirtomaksu, tämä riippuu kohteeseen tarvittavan kaluston ja henkilöstön määrästä.

  Mikäli bitumitöitä tehdessä sattuisi vahinko, kuka sen korvaisi?

  Me olemme vastuussa kaikista työmaidemme aikana aiheuttamistamme vahingoista. Vahinkoja tapahtuu todella harvoin ja meiltä löytyy niiden varalle tarpeelliset vakuutukset.

  Voiko bitumityöt tehdä itse?

  Emme suosittele bitumitöiden tekemistä itse, sillä laadukkaseen lopputulokseen tarvitaan asianmukaiset työvälineet. Pahimmassa tapauksessa pieleen mennyt työnjälki joudutaan poistamaan ja koko työ tekemään uudestaan, näin ollen myös kustannukset nousevat merkittävästi.

  Lisäksi, bitumityöt on usein tulitöitä jonka vuoksi niihin liittyy aina isompi riski.

  Bitumin ominaisuudet: Miksi juuri bitumi?

  Mitkä ovat bitumin hyödyt ja haitat?

  Erilaisten bitumilaatujen hyviin puoliin kuuluvat muun muassa vedeneristys- ja vaimennusominaisuudet sekä elastisuus. Monipuolista ainetta voidaan käyttää niin liimausaineena kuin kuumennettuna sideaineena. Sen viskositeetti riippuu voimakkaasti lämpötilasta: tarvittaessa bitumi on hyvin sitkeää ja tarttuvaa, mikä tekeekin siitä niin hyvän sideaineen.

  Bitumi on myös kustannustehokas ratkaisu esimerkiksi maarajan vesieristyksissä. Bitumin lämmönjohtavuus on huono. 

  Miten bitumi toimii eristeenä ja vesieristeenä?

  Bitumi on erinomainen eriste esimerkiksi kellareissa ja hajonneen asfaltin korjauksessa. Kun veden pääsy pohjarakenteisiin estyy, ei myöskään routavaurioita pääse syntymään niin helposti.

  Paljonko bitumityöt maksavat?

  Bitumitöiden hinnoittelusta yleisesti

  Asfaltin kunnossapito ja muut bitumityöt työt hinnoitellaan jokaisen kohteen työtarpeen mukaan erikseen. Hinnoittelua varten tarvitsemme mm. kunnostettavien alueiden tai kohteiden pinta-alan ja/tai lukumäärän.

  Saat työlle aina kokonaishinta-arvion, joka sisältää sopimuksessa sovitut työt.

  Yleisesti, bitumin hinta ei ole kiinteä, vaan määräytyy kuukausittain bitumi-indeksin mukaan. Tämä tekee bitumin hinnoittelusta ailahtelevaa, mikä vaikuttaa tietysti myös asfaltin hintaan. Vuonna 2021 bitumin hinta on jälleen nousussa, ja se vaikuttaa myös asfalttitöiden hintaan.

  Kumibitumisaumauksen ja muiden bitumitöiden tarkan hinnan saat kysymällä tarjouksen.

  Omakotitalot ja asuintalot

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Isännöitsijät ja taloyhtiöt

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Liikekiinteistöt ja yritysasiakkaat

  Hintatarjouksen ja vastaukset kysymyksiisi saat heti soittamalla numeroon: 010 337 2800. Vaihtoehtoisesti voit jättää tarjouspyynnön tällä lomakkeella tai kokeilla hintalaskuriamme.

  Hommat sujuvat aina laadukkaasti ja tehokkaasti, budjettia ja aikataulua kunnioittaen. Tutustu referensseihin ja kysy lisää.

  Saako bitumitöistä kotitalousvähennyksen?

  Bitumityöt kuuluvat luonnollisesti kotitalousvähennyksen piiriin silloin, kun asiakkaana on kotitalous. Se tarkoittaa sitä, että tehdyn urakan työn osuudesta voidaan vähentää 40 % verotuksessa. Maksimisumma on 2 250 euroa henkilöltä ja omavastuu 100 euroa.

  Miten löydän yrityksen, joka tekee laadukasta ja luotettavaa jälkeä?

  Suomen Asfalttikorjaus tekee kaikki työt 100% laatutakuulla

  Työntekijöistämme kaikki ovat asianmukaisesti koulutettuja sekä ammattitaitoisia suomalaisia. Annamme tekemälle työllemme aina 100% laatutakuun.

  Jos ette ole tyytyväinen tekemäämme työn jälkeen, teemme veloituksetta tarvittavat korjaustyöt, kunnes molemmat osapuolet ovat tyytyväisiä.

  Kotitalousvähennys asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä

  Kotitalousvähennystä voi hakea kaikista asunnon perusparannus- ja kunnossapitotöistä.

  Vuonna 2021 kotitalousvähennyksen voi hakea 2250 euroon asti henkeä kohden ja 4500 euroon asti saman talouden jakavia puolisoita kohden. Kotitalousvähennyksenä pystyt vähentämään 40 % työn hinnasta. Autamme tarvittaessa kotitalousvähennyksen hakemisessa.

  Miksi valita Suomen Asfalttikorjaus Oy?

  A niin kuin asfaltti, B niin kuin bitumi

  Bitumilla on oma tärkeä roolinsa asfalttiseoksen raaka-aineena, mutta ainutlaatuisen materiaalin monipuoliset ominaisuudet nousevat arvoonsa myös käytettäessä sitä sellaisenaan. Me käytämme bitumia ammattiylpeydellä tekemissämme bitumitöissä muun muassa asfalttihalkeamien tiivistykseen, reunakivien asennukseen ja vedeneristykseen.

  Käytämme laadukasta EN 14023:2010 -sertifioitua kumibitumia, jolla on SILKO hyväksyntä. Suomen Asfalttikorjauksella on bitumitöistä mittava kokemus ja nykyaikainen kalusto, joten asiakkaan ei tarvitse muuta kuin kertoa pulmansa ja jättää loput meidän huoleksemme!

  Asfalttihalkeamien tiivistystyöt

  Kuuma kumibitumi sopii loistavasti asfaltin halkeamien paikkaukseen ja tiivistämiseen. Tilaa suoraan korjaus huonokuntoiseen asfalttiin tai pyydä meitä tekemään kuntokartoitus, jolla selvitämme, onko korjaus riittävä vai olisiko uusi asfaltointi sittenkin parempi vaihtoehto.

  Reunakivien asennustyöt

  Asfalttipintojen reunoissa on monesti tilaa jykevästi rajaava reunakivi, joka on yleensä betonia tai luonnonkiveä. Myös esteettisenä ratkaisuna toimivat reunakivet asentuvat paikalleen, kun käytetään sitkeää ja pitävää bitumia asennukseen.

  Muut bitumityöt

  Jos sinulla on mikä tahansa työ, jossa tiedät käytettävän monipuolista bitumia, Suomen Asfalttikorjaus osaa todennäköisesti auttaa! Oli kyseessä sitten pikipatatyöt tai erilaiset eristystyöt, ota rohkeasti yhteyttä.

  Bitumityöt kokemuksella!

  Alkavatko asfaltin bitumityöt tulemaan ajankohtaiseksi? Laadukkaasti toteutetut bitumipaikkaukset ehkäisevät suurempien vaurioiden syntymisen ja pidentää nykyisen asfaltin elinikää huomattavasti.

  Jätä soittopyyntö